dissabte, 25 de febrer de 2012

PROJECTE LES FLORS


Aquesta vegada la temàtica escollida pels alumnes han estat les FLORS. Aquests xiquets/es s'han avançat a la primavera de tantes ganes que tenen de que vinga!
Però malgrat les circumstàncies ens està quedant un projecte d'allò més bonic, i els alumnes i familiars estan molt implicats.
Anem a veure algunes de les cosetes que anem fent i poquet a poquet ja anirem actualitzant.
Esperem que vos agrade.

Aquest és el RACÓ DEL PROJECTE  la primera setmana (mireu quantes coses tenim ja!)

 
Els dies que toca regar les plantes, és l'encarregat/da qui ho fa.Ens agrada veure tot tipus de flors a les classes, encara que no siguin de veritat.

I que bonic quan gira el voladoret que tenim al pati!! Li hem ficat NOMOBLIDES per el seu color blau.
Per entendre una mica més la vida de les flors hem parlat de la vida de les plantes, i per tal de veure l'evolució d'una planta hem decidit fer un experiment. Quina cara de sorpresa hem posat quan, després de posar llentilles a un got, ara resulta que s'han convertit en plantes!!

 

Al cap d'uns mesos, una alumna que havia trasplantat les llentilles a casa ,ens ensenya com han crescut! QUE GRANS!! MIREU MIREU!!


Aquestes són algunes de les flors que hem treballat a l'aula: quins noms tant extranys hem aprés...Parlant de flors va sorgir el tema de les abelles, que xuclen el nèctar i el pol·len de les flors i fan la mel. Els ha paregut un punt fascinant i hem vist un vídeo que ens ha ajudat molt a entendre com ho fan.
Ací el teniu:
part 1                                                                 part 2
  

Després a classe ens hem menjat una torradeta de MEL de MILFLORS!! Què bona i dolça!!També hem descobert algunes de les utilitzacions de les flors en l'alimentació com menjant els pètals, fent infusions, melmelades,...
Hem anat al  menjador de l'escola i la cuinera ens ha escalfat aigua per fer una infusió de CAMAMILLA i també hem menjat una torradeta de MELMELADA DE PÈTALS DE ROSA.
Quina cosa més extranya això de les FLORS COMESTIBLES, ens ha costat una mica ficar-nos-les a la boca però quan ens hem decidit ens ha fet molta gràcia estar menjant flors!  ALTRES RECURSOS TREBALLATS EN EL PROJECTE:

- Un alumne ens va portar aquesta pel·lícula d'un conte d'Àndersen que parlava de flors. Ens ha agradat molt!
LAS FLORES DE LA PEQUEÑA IDA.

part 1                                                                part 2
  


- Una alumna ha fet galetes a casa amb la seva mare i les ha portat a l'escola! Ens ha fet molta il·lusió!! Mireu que boniques li han quedat! 


- Un alumne ha portat panís de casa i ens ha dit que es podien fer ROSES!! Així que hem anat tots junts al microones i hem vist com han canviat d'estat! Ens ha fet molta gràcia i a més estaven boníssimes. - Ha vingut a l'escola l'avi d'un alumne que és apicultor i ens ha ensenyat els seus estris i ens ha explicat com es fa la mel. Moltes gràcies! Ha estat molt curiós.Aquest projecte ens ha agradat molt i hem aprés moltes coses!!

FI